Skip to main content

Već 30 godina uspješno rastemo i razvijamo kompaniju zahvaljujući konzistentnoj poslovnoj strategiji i timu vrhunskih profesionalaca u svojim oblastima

Istorijat

Preduzeće "Veletex" osnovano je 17. januara 1992. godine preduzetničkom inicijativom Vlastimira Golubovića i njegove porodice. Na samom početku procesa privatizacije u Crnoj Gori „Veletex“ zaključuje Ugovor sa državnim fondovima o kupovini većinskog paketa akcija akcionarskog društva „Agroexport Bar-Promet“ iz Bara. Od 1. januara 2004. godine, nakon sprovedenog postupka restrukturiranja putem pripajanja „Agroexport“-a, „Veletex“ posluje kao akcionarsko društvo, sve do početka 2013. godine kada opet mijenja organizacioni oblik u društvo sa ograničenom odgovornošću (doo).

Opširnije...

Danas DOO „Veletex“ po rezultatima koje ostvaruje u radu i širokoj mreži poslovnih partnera iz zapadnog Balkana i Evrope, spada u red najuspješnijih privrednih društava u grupaciji malih i srednjih preduzeća. Zapošljava više od 100 radnika i ostvaruje godišnje prihode preko 10 miliona eura. Na prostoru nekadašnje trgovačke firme „Titograd Trade“ koji se nalazi na sedmom kilometru od Podgorice neposredno uz magistralni put prema aerodromu, obnovljen je i izgrađen moderan poslovni kompleks – „Veletex“. Osnovnu djelatnost preduzeće obavlja kroz četiri sektora i to: 1) Sektor za promet prehrambenih roba, alkoholnih i bezalkoholnih pića, hemijskih proizvoda, sitnog inventara i komunalne opreme. 2) Sektor za promet opreme i repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, stočne hrane kao i hrane i opreme za kućne ljubimce, rezano i saksijsko cvijeće, ukrasno bilje, uz pružanje usluga biodekoracije, inženjeringa, projektovanja i izvođenja radova. U okviru ovog sektora posluje lanac Vrtnih centara „Kalia“ sa maloprodajnim objektima u Podgorici, Nikšiću, Baru, Herceg Novom, Danilovgradu, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju. 3) Sektor usluga preko koga se organizuju usluge skladištenja roba u sopstvenim carinskim i javnim skladištima na tri temperaturna režima, kao i zastupanje trećih lica pred carinskim organima. 4) Veterinarska veledrogerija bavi se veleprodajom veterinarskih ljekova, mineralno vitaminskih dodataka, sredstava DDD i sanitetskog materijala. Preduzeće pozitivno posluje od osnivanja, a finansijski pokazatelji uvjeravaju da je riječ o veoma profitabilnom kolektivu koji je odabrao pravilan razvojni koncept i uspostavio tijesnu saradnju sa velikim brojem srodnih i proizvodnih preduzeća u okruženju i Evropi. Zahvaljujući takvom odnosu, najkvalitetnije robe iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Holandije, Njemačke, Austrije, Mađarske i drugih zemalja našle su se na tržištu Crne Gore, a jedan broj komitenata ovog akcionarskog društva izražava želju da uloži svoj kapital u razvojne programe na prostoru Crne Gore. Razvojna linija nastavlja se proširanjem djelatnosti u sektoru turizma. U martu 2008. kupovinom 50% akcija DOO Mont-Mak iz Bara, postali smo suvlasnici atraktivnog turističkog kompleksa Dobra Voda čija je adaptacija završena u avgustu 2009. Kompleks je preimenovan u "Ruža Vjetrova Resort" doo i predstavlja turistički proizvod najvišeg kvaliteta. Više o tome možete vidjeti ovdje ili direktno na web sajtu www.ruzavjetrova.me. Pomenuti razvoj u mnogome je pomognut uspješnom saradnjom i značajnom kreditnom podrškom finansijskih institucija, a posebno Crnogorske Komercijalne Banke. Naravno, uspjeh u budućem poslovanju garantuje profesionalni menadžerski tim koji već godinama vodi kompaniju u dobrom smjeru.

Misija
Dobrim odnosom prema poslovnim partnerima i krajnjim potrošačima, obezbjeđenjem kvalitetnih proizvoda i usluga, savjetovanjem i edukacijom stvoriti lojalne i zadovoljne kupce na dugi rok. Konstantnim razvojem i proširenjem djelatnosti stvoriti uslove za dugotrajnu održivu egzistenciju kompanije, kao i povećanje zadovoljstva svih zaposlenih.
Vizija
Proaktivnim i inovativnim pristupom ostvariti vodeću ulogu u razvoju domaćeg tržišta i biti lider u djelatnostima kojim se bavimo na bazi znanja kompetetnih i uspješnih ljudi, moderne infrastrukture i najnovijih tehnologija.
Politika kvaliteta

Opredijeljeni smo za: · Zadovoljenje zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca uz najoptimalniji odnos kvaliteta i cijene proizvoda i usluga, blagovremeno i na pravi način. · Stalan razvoj potencijala i povećanje zadovoljstva zaposlenih pravilnom motivacijom, obukom, usavršavanjem i nagrađivanjem, a sve u cilju zadovoljenja kupaca i daljeg rasta i razvoja preduzeća. · Povećanje vrijednosti imovine preduzeća kroz buduće pozitivno finansijsko poslovanje. · Održavanje i unapređenje dobrih odnosa sa dobavljačima uz uredno izmirivanje obaveza i pozitivan trend rasta vrijednosti realizacije. · Poštovanje zakonske regulative, uredno izmirivanje poreskih i drugih obaveza i podržavanje akcija za razvoj i uređenje životne sredine. · Kontinuirano održavanje bezbjednosti hrane prema HACCP zahjevima. Ovu politiku ostvarujemo razvojem i primjenom Sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa ISO 9001:2015 i HACCP.

Nakon skoro dvije decenije razvoja kompanije, procijenili smo da je pravo vrijeme da našu organizaciju uredimo shodno međunarodnim standardima. Već početkom 2010. godine sertifikovani smo za uspješnu implementaciju međunarodnog standarda ISO9001, a godinu dana kasnije i HACCP.

HACCP

Bezbjednost hrane u našoj distribuciji zauzima najvisočiji prioritet, te smo u tom cilju još 2011. godine implementirali i sertifikovali HACCP procedure od strane renomirane francuske sertifikacione kuće Bureau Veritas.

ISO 9001

Kao rezultat napora na usavršavanju sistema upravljanja, kompanija "Veletex" je 2010. godine implementirala i sertifikovala međunarodni standard ISO 9001.

SME Excellent

Kompanija "Veletex" je od 2015. godine nosilac sertifikata "SME Excellent" koji izdajte Privredna komora Crne Gore u saradnji sa bonitetnom kompanijom "Coface".

Media materijali

Na linkovima ispod možete preuzeti logotipe u vektorskom formatu za potrebe medijskog oglašavanja.
- Veletex logo
- KALIA logo